Thuis in Hardenberg had ik al geregeld dat ik een slaapplek had in Doetinchem. Ik had met mijn broer afgestemd dat we in dag 5 zouden afspreken in Doetinchem en een etappe samen gingen fietsen. Maar dat had ik allemaal geregeld dus dat kwam mooi uit.

 De route vanuit Rijssen begon chaotische.

Dit kwam doordat ik eigenlijk ineens weg moest omdat iemand uit Oekraïne aangekomen was en de gemeente kwam langs om de familie van deze meneer te vinden.

Ik moest dus ook aardig vroeg weg maar dat vond ik niet heel erg ik had er zin in! Mooie omgeving en ik kwam veel kastelen tegen wat in heel gaaf vond. Ook bij kasteel Vorden dat kon ik heel mooi om heen fietsen. Kasteel Vorden is ook precies op het middelpunt van het pieterpad dus ik was hier officieel op de helft!

Ik vond de omgeving heel mooi op deze route maar ik begon al beetje na te denken over de etappe met mijn broer. Ik had hem al een hele poos niet gezien en ik had er heel veel zin in! De etappe van Rijssen na Doetinchem was niet heel ver en ik had veel tijd om bij kastelen en andere mooie uitzichten te gaan kijken dat vond ik prettig, geen tijdsdruk!

 

Met de mevrouw uit Doetinchem waar ik ging slapen had ik afgesproken dat ze de sleutel onder de mat zou leggen bij de voordeur. Dat voelde best gek, dat iemand je zo vertrouwd met hun huissleutel. Ik vond het een mooi huis aan de rand van Doetinchem! Omdat ik veel tijd over had ben heb ik ook vaker gestopt op deze route en aantal keer wat gedronken dus niet heel veel budget over. Ik ging dus makkelijk eten s avonds, ik had een snackbar opgezocht. Later op de avond had ik een supermarkt opgezocht dus daar had ik wat lekkers opgehaald voor de avond en heb ik spelletje gedaan op mijn laptop en serie gekeken.

 

S’ochtends was ik vroeg wakker en had zij wat brood klaar staan en wat drinken. We hebben leuk gesprek gehad maar zij moest op tijd weg omdat ze een lange rit ging maken de motor. Mij maakte het niet veel uit omdat ik ging wachten op mijn broer die kwam met de racefiets mij tegemoet fietsen vanuit Boxtel. In Boxtel had mijn broer een hotel geregeld want hij ging een etappe mee fietsen. Dat was mijn verjaardagscadeau! 

 

Dag 5 was super gezellig maar ook zwaar vond ik. we waren in de buurt van nijmegen en daar was het veel heuvel op en heuvel af. Met bagage en klimmen op de route vond ik dat best wel zwaar. Ook waaide het best wel hard die dag. Het was fijn dat mijn broer hierbij was zodat ik extra motivatie had om door te gaan. Veel gekletst en genoten van de omgeving. S Avonds was Ajax erop tijdens het eten. Daarna hebben we een film gekeken op de hotelkamer. Het was echt leuk om een etappe te fietsen met mijn broer!

Dag 3 pieterpad fietsen Hardenberg – Rijssen

Vertrokken vanuit huis Ik had nog een aantal afspraken staan, maar had dan toch nog gekozen om lekker uit te slapen. Ik begon met mijn tas in pakken en had daarna een visje gehaald en het binnen opgegeten. Daarbinnen heb ik nog een aantal slaapplekken geregeld voordat...

Pierpad dag 2: Glimmen – Emmen

Vertrokken na Emmen Ik was al aardig vroeg wakker. Het bed waar ik in mocht slapen had niet een heel comfortabel matras. Maar goed ik had een slaapplek! En hele aardige mensen om mij heen, dat scheelt al veel. Ik werd wel wakker van de vogels die ik hoorde vanuit de...