Vertrokken vanuit huis

Ik had nog een aantal afspraken staan, maar had dan toch nog gekozen om lekker uit te slapen. Ik begon met mijn tas in pakken en had daarna een visje gehaald en het binnen opgegeten. Daarbinnen heb ik nog een aantal slaapplekken geregeld voordat ik de route had ingesteld. Hierna begon mijn avontuur!

Vandaag was het dan ook de bedoeling om de route bij Diffelen & Rheeze af te leggen. Het was erg mooi om te zien. Ik was nog nooit daar rustig voorbij gefietst, maar ik genoot ervan! (Foto)
Ik denk dat ik daar nog een keertje heen fiets om bijvoorbeeld rustig te worden of als ik door mijn autisme te veel prikkels binnen heb gekregen.

Ik heb iets verder op de route nog even bij een rustpunt gezeten, daar kwam ik een mevrouw tegen waar ik nog een poosje mee gekletst had. Ik kletste best wel veel onderweg, maar dit kwam dan ook doordat ik alleen fietst en dan af en toe behoefte heb aan aanspraak. Daardoor komt ik ook weer tot rust in mijn hoofd.

De route rondom Diffelen was best wel druk. Ik begroette graag mensen en dat bracht één keertje een ongemakkelijke situatie met zich mee. Zo was ik rond Rheeze een stel op de fiets tegen gekomen die ik ingehaald had na ze te begroeten. Net voorbij Diffelen deed ik het zelfde, maar toen zei die mevrouw lachend ´2de keer al haha´. Ik had even een Grapje terug gemaakt en was weer snel door gefietst.

De route bij de Lemele berg was best steil en doordat ik al een aantal kilometers in de benen had best wel pittig. Daarna ging ik gelukkig best hard naar beneden en hoefde ik een heel stuk niet te trappen.

Verder woont een goede vriend van mij in Nijverdal en hadden wij afgesproken als ik tijdens de route langs Nijverdal kwam, dat ik dan even langskwam. Ik kwam daar rond 17:00 uur langs, maar hij moest helaas rond 17:30 weer weg. We hadden dus niet heel lang. Ik ben toen gaan eten bij de Macdonalds in Nijverdal en laatste stukje van de route afgemaakt. Gelukkig is Rijssen niet heel ver meer van Nijverdal.

Toen ik Rijssen binnenkwam zag ik een tafeltennisvereniging uit Rijssen. Ik besloot mijn spullen bij mijn slaapplek eruit te gooien en even te gaan kijken bij de tafeltennisvereniging. Het bleek dat de jeugd training bezig was en ik mocht daar nog even een balletje mee slaan. Het niveau was best wel goed in Rijssen! Veel van de kinderen konden een aardig balletje slaan.

Bij mijn slaapplek in Rijssen was net een man uit Oekraïne aangekomen en was daar ook voor een slaapplek. Gelukkig heb ik daar geen last van gehad. s ’Ochtends moest ik wel wat eerder weg, omdat er een mevrouw vanuit de gemeente langs kwam om de vrouw van die man te vinden.

Lemele, Lemeleberg, Fietsen, Fietstocht

Dag 4 Pieterpad Rijssen – Doetinchem

Thuis in Hardenberg had ik al geregeld dat ik een slaapplek had in Doetinchem. Ik had met mijn broer afgestemd dat we in dag 5 zouden afspreken in Doetinchem en een etappe samen gingen fietsen. Maar dat had ik allemaal geregeld dus dat kwam mooi uit.  De route vanuit...

Pierpad dag 2: Glimmen – Emmen

Vertrokken na Emmen Ik was al aardig vroeg wakker. Het bed waar ik in mocht slapen had niet een heel comfortabel matras. Maar goed ik had een slaapplek! En hele aardige mensen om mij heen, dat scheelt al veel. Ik werd wel wakker van de vogels die ik hoorde vanuit de...