Vertrokken na Emmen

Ik was al aardig vroeg wakker. Het bed waar ik in mocht slapen had niet een heel comfortabel matras. Maar goed ik had een slaapplek! En hele aardige mensen om mij heen, dat scheelt al veel. Ik werd wel wakker van de vogels die ik hoorde vanuit de boomhut. s’ Ochtends toen ik even na de WC liep in het huis zag ik twee eekhoorns achter elkaar aan rennen op de boom, daar wordt ik altijd wel vrolijk van.

Ik ben s ’ochtends rond 10 uur vertrokken vanuit Glimmen richting Emmen. Onderweg ben ik een aantal keer gestopt. Een groot deel van Dag 1 heb ik kunnen schrijven bij een camping, die ik onderweg tegen kwam. Gelukkig kon ik daar even rustig zitten en aan mijn blog typen.

Zulke rustpunten waar je gebruik van mag maken tijdens het fietsen is echt ideaal in mijn opzicht, omdat het met name speciale plekken zijn waar je gebruik van mag maken. Verder kan je daar ook wat drinken en een tussendoortje kopen. Vooral voor iemand met autisme is het echt fijn om op een rustige plek te kunnen zitten waarbij je even weinig tot niemand om je heen hebt. Meer informatie hierover? https://www.rustpunt.nu/

 

Aardige mensen op de route

Later op de route kwam ik een aardige en enthousiaste man tegen. Hij had een karretje achter de fiets waar hij de hond in had. Ik vroeg aan hem of er ook wat gewicht in kon. Toen hebben we daarover ongeveer 15 minuten lopen kletsen en nog gepraat over een aantal reizen wat deze man gemaakt had. Als ik ooit langere reizen wil maken, zou ik zo’n karretje namelijk ook handig vinden zodat er meer spullen mee kunnen. Mij lijkt het enorm gaaf om meer van dit soort reizen te doen. ‘’Lekker als autist Europa rond op de fiets!’’

Ik kwam op de route langs echt een hele mooie weide Balloërveld
Helaas was deze weide niet helemaal goed te begaan met de fiets en daar begon ik me zelf toen beetje aan op te vreten. Ik zou er graag nog een keertje willen wandelen zodat ik er meer van kan gaan genieten.

Op een gegeven moment was het 15:00 uur en was het ‘’de zondag ‘’ van de F1 race. Deze race wilde ik graag zien! In Borger mocht ik even blijven zitten in de Kwalitaria om te race te kijken. Het was een saaie race voor verstappen maar gelukkig had hij deze gewonnen.

Na de F1 race ben ik rechtstreeks naar Emmen gefietst. Ik  kwam bij hele lieve jonge mensen terecht.
Ze hadden een jonge dochter van vijf en een zeven maanden oude hond. De hond had helaas niet veel energie, omdat die een beetje ziek was. s ’Avonds mocht ik een biertje mee drinken en we hadden veel gekletst. Ik heb mij daar echt welkom gevoeld!

Na de route in Emmen werd ik niet heel lekker en ik kreeg op dat moment ook nergens energie van. Hierdoor had ik toen besloten om van Emmen naar Hardenberg de trein te pakken. Later dit jaar wil ik natuurlijk vol energie nog wel een keertje die route fietsen.

 

 

Dag 4 Pieterpad Rijssen – Doetinchem

Thuis in Hardenberg had ik al geregeld dat ik een slaapplek had in Doetinchem. Ik had met mijn broer afgestemd dat we in dag 5 zouden afspreken in Doetinchem en een etappe samen gingen fietsen. Maar dat had ik allemaal geregeld dus dat kwam mooi uit.  De route vanuit...

Dag 3 pieterpad fietsen Hardenberg – Rijssen

Vertrokken vanuit huis Ik had nog een aantal afspraken staan, maar had dan toch nog gekozen om lekker uit te slapen. Ik begon met mijn tas in pakken en had daarna een visje gehaald en het binnen opgegeten. Daarbinnen heb ik nog een aantal slaapplekken geregeld voordat...