Begin van fietsvakantie Pieterpad

Het is zaterdag 23 april 2022, mijn fietsreis gaat beginnen!
Gelukkig had ik de dag ervoor mijn tas al klaar gemaakt en had ik al een poos een lijstje klaar met wat ik mee wilde hebben. Het is maar goed ook dat ik mij goed voorbereid had omdat toch wel spanning had voor deze reis. Hierdoor was ik ook vrij vroeg wakker en kon ik moeilijk wakker worden.

Deze dag waaide het behoorlijk, maar gelukkig was het droog en mooi helder weer.
Hierdoor ging vooral het eerste stuk makkelijk, ook omdat ik toen nog lekker veel energie had.
Ik ben toen nog door Winsum gefietst, wat volgens mij opa en oma is het uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. In Winsum was een soort muziek dag bezig. Overal waren zangkoren of een blaasorkest te bewonderen. Hierdoor was het best wel druk in Winsum.

winsum, mooiste, dorp, Nederland, Groningen

Vlak voor de stad Groningen werd het voor mij beetje zwaarder, route was beetje gek vond ik.
Een paar kleine gekke fietspaden die voor mij niet helemaal duidelijk waren aangegeven en hele open weilanden met een kromme route. Die gekke route was wel echt heel mooi om doorheen te fietsen.
Ook de wind was behoorlijk maar daar heb ik niet heel veel last van op een elektrische fiets.

Niek, Starke, Pieterpad, Fietsen, route, pieter, pad

Groningen

In de stad was het heel druk! Overal liepen mensen en er was een markt bezig.
Ik hoorde echt heel veel mensen kletsen en lachen, Normaal vind ik het wel leuk dat er mensen om mij heen zijn. Alleen nu werd het mij eigenlijk beetje te veel. Door mijn autisme kon ik die prikkels niet meer verwerken. Ik heb nog wel een biertje op de grote markt gedronken midden in Groningen.
Daarna ben ik na een tafeltennisclub in Groningen gefietst, Helaas waren ze net klaar met de wedstrijd. Ik had graag even willen kijken!

Doordat ik net uit Groningen kwam gefietst en het daar best wel druk was, ben ik even van het pieterpad afgeweken en rechtstreeks naar Glimmen gefietst. Daar kon ik slapen via Vrienden op de fiets. De locatie waar ik sliep was echt tof, ik mocht namelijk slapen in een boomhut.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De man waarbij ik sliep was 90 jaar en heeft een woongroep op dezelfde locatie. Deze woongroep is voor mensen die geen woonplek hebben zoals: asielzoekers of mensen die net gescheiden zijn en geen plek kunnen vinden.

In deze omgeving stonden echt extreem grote huizen. Ik heb daar echt mijn ogen uitgekeken. Later heb ik nog in Haren gegeten bij een cafetaria in het dorp. 

Normaal moet je via vrienden op de fiets 22,50€ betalen voor de overnachting. De man waarbij ik sliep wilde dat niet en ik moest het overmaken na een stichting voor asielzoekers. Echt tof om te zien dat er nog mensen zijn die graag voor ander willen zorgen.

De nacht begon prima! Ik had blog van dag 1 een beetje geschreven. Ook heb ik eén of twee afleveringen van een Netflix serie gekeken. Daarna nog een poosje gekletst met een man die woonde waar ik mocht slapen in Glimmen. Ik was behoorlijk moe van de eerste indrukken.

Slaapplek, Glimmen, route, fietsen,

Meer blogs lezen?

Dag 4 Pieterpad Rijssen – Doetinchem

Thuis in Hardenberg had ik al geregeld dat ik een slaapplek had in Doetinchem. Ik had met mijn broer afgestemd dat we in dag 5 zouden afspreken in Doetinchem en een etappe samen gingen fietsen. Maar dat had ik allemaal geregeld dus dat kwam mooi uit.  De route vanuit...

Dag 3 pieterpad fietsen Hardenberg – Rijssen

Vertrokken vanuit huis Ik had nog een aantal afspraken staan, maar had dan toch nog gekozen om lekker uit te slapen. Ik begon met mijn tas in pakken en had daarna een visje gehaald en het binnen opgegeten. Daarbinnen heb ik nog een aantal slaapplekken geregeld voordat...

Pierpad dag 2: Glimmen – Emmen

Vertrokken na Emmen Ik was al aardig vroeg wakker. Het bed waar ik in mocht slapen had niet een heel comfortabel matras. Maar goed ik had een slaapplek! En hele aardige mensen om mij heen, dat scheelt al veel. Ik werd wel wakker van de vogels die ik hoorde vanuit de...